Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O nama

Udruga Celivita – Život s celijakijom osnovana je 2014. g. s ciljem povećanja sigurnosti zdravlja oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu i intolerancije na gluten te s ciljem poboljšanja kvalitete njihovih života kao i života njihovih obitelji. Sjedište udruge je u Zagrebu, a od prosinca 2016. g.  djelujemo u Osijeku preko radne grupe Osijek ( u lipnju 2018. g. je postala podružnica). Udruga djeluje na nacionalnom nivou.

Djelujemo putem projektnih aktivnosti, organizacije edukativnih predavanja, radionica za članove, programa “Sat svjesnosti” te savjetovališta za oboljele u kojem smo usmjereni na potporu oboljelih i članova njihovih obitelji u pogledu promjene načina života, provođenja pravilne bezglutenske prehrane i znanja o bolesti.

U skladu sa svojim ciljevima, misijom i vizijom, pružamo pomoć oboljelima i obiteljima suočenima s dijagnozom celijakije i to putem savjetovanja i pružanja savjeta o prehrani, dijeljenjem relevantnih informacija o pravilnom provođenju bezglutenske dijete, pružanjem savjeta o pravima oboljelih i članova njihovih obitelji, putem organiziranja druženja i kuharskih radionica na kojima se stječu praktična znanja u pripremi bezglutenskih namirnica i hrane.

Ponosni smo na niz uspješno realiziranih projekata financiranih sredstava Grada Zagreba, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Uspješno smo organizirali i održali samostalna predavanja te predavanja u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskim društvom za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, te drugim udrugama i zdravstvenim stručnjacima.

Aktivni smo partneri na Interreg CD Skills projektu te nositelji projekta Organizacijom i znanjem do zdravlja oboljelih od celijakije i dijabetesa i „Ni u tragovima – Brigom za zdravlje osoba s celijakijom.

Više o našim projektima i aktivnostima možete pročitati i ovdje: https://celivita.hr/category/projekti/

Osobna iskaznica Celivite

CeliVita-logo-1

Naziv udruge: CeliVita – Život s celijakijom
Skraćeni naziv udruge: CeliVita
Sjedište: Strojarska cesta 26, 10000 Zagreb
OIB:  25254683372
Žiro račun: HR2823600001102459962
Broj telefona:  099 847 8865
Mail adresa:  zivotscelijakijom@gmail.com 
Web: www.celivita.hr 
Facebook: https://www.facebook.com/udrugacelivita/
Instagram: https://www.instagram.com/udrugacelivita/ 
Godina osnutka udruge: 2014.
Predsjednica udruge: Amalija Jurjević Delišimunović
Potpredsjednica udruge: Ida Čarnohorski
Broj zaposlenih (na 16.11.2021.):  2

PODRUŽNICA OSIJEK 
Mail adresa:  celivita.osijek@gmail.com
Voditeljica podružnice: Ivana Šibalić

Javite nam se na

Dobrodošli!

U cilju prikupljanja vrijednih informacija o ciljanim skupinama, molimo vas da ispunite ovu anketu (predviđeno trajanje – 1 min).